2015 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik

2015 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) için Başvurular

 

2015 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik, 2015 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) için Başvurular Başlıyor. 2015 KPSS Öğretmenlik Testi için başvuru tarihleri ne zaman? KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı), Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) için son başvuru tarihi ne zaman? 2015 KPSS ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) Başvuruları nasıl ve ne zaman yapılır?

 

ÖSYM'nin 05 Mayıs 2015 tarihli, "2015 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik, 2015 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): Başvurular" adlı duyurusunda; 04-05 Temmuz 2015 tarihinde yapacağı 2015 KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) A grubu ve Öğretmenlik kadroları ile 12 Temmuz 2015 tarihindeki ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) sınavı için başvuruların 06 Mayıs - 21 Mayıs 2015 tarih aralığında yapılacağı bildirildi.

2015-KPSS sonuçları B Grubu Kadrolar için kullanılmayacaktır. Bu nedenle 2015-KPSS’ye sadece A Grubu ve Öğretmenlik Kadrolarına atanmak isteyen lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar gireceklerdir.

Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'ninhttp://www.osym.gov.tr  internet adresinden ulaşacaklardır. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomaların denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen 6 Kasım 2010 tarih ve 27751 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği” ile Yükseköğretim Genel Kurulunun 01.03.2013 tarihli kararı uyarınca, yurt dışında alınan diplomaların denkliğinin kabul edilebilmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Öğretmenlik Meslek Bilgisi alanında başvuran adaylardan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca haklarında sınava girme kararı alınanların KPSS Eğitim Bilimleri Sınavına girmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki adayların da 2015-KPSS’ye kılavuzdaki kurallara uygun olarak başvuru yapmaları gerekmektedir.

 

Genç Tercih © 2012. Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Sitemiz kullanıcılara güncel bilgileri basit ve pratik bir şekilde ve hiç bir koşul getirmeden ve ücret talep etmeden sunmak için hizmet vermektedir. Bu sitede (www.genctercih.com) verilen tüm bilgiler, dokümanlar ve haberlerin azda olsa eksik, yanlış, öznel ve / veya güncel olmama ihtimalleri vardır. Siteyi kullanan herkesin bu durumların farkında olması ve nihai kararlarını verip işlemlerini yaparken bu durumu göz önünde bulundurmaları önemle rica olunur. Kullanıcı ve adayların nihai kararlarında ve işlemlerinde YÖK, ÖSYM, MEB vb. resmi kurumların kaynaklarından ilk elden faydalanmaları ve bilgileri kontrol etmeleri tavsiye olunur. Site doğabilecek yanlış anlamalardan ve yanlışlıklardan dolayı sorumluluk kabul etmez. Site tüm kullanıcıların bu uyarıları okumuş olduklarını kabul eder.

MEVLANA ÇAKIRAL, televizyon kıskacında çocuk