Back to Top Anasayfa

2016 ÖSYS Üniversite Tercih İşlemleri Hakkında Duyuru

18 Temmuz 2016 tarihli "2016-ÖSYS: Tercih İşlemleri" ile ilgili duyuru ÖSYM web sitesinde aşağıdaki gibi yer almıştır:

ÖSYM web sitesinde yer alan duyuruya göre üniversite adayları için üniversite tercih dönemi 26 Temmuz 2016 tarihinde başlayacak ve 2 Ağustos 2016 tarihinde sona erecektir. Bu arada 2016 ÖSYS Tercih Kılavuzunun güncel hali yine http://www.osym.gov.tr/ adresinden adayların hizmetine sunuldu. Duyuruda yer alan aşağıdaki önemli noktalara dikkat ediniz:

  • Adaylar tercihlerini, 26 Temmuz - 2 Ağustos 2016 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. TC kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.
  • Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Adayların tercihlerinin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmaları için ekranda “2016-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeleri gerekmektedir. Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamalıdır.
  • Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir. “Tercih Süresi” tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılamaz. Merkezimize gönderilen düzeltme/değişiklik taleplerini içerir dilekçeler işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz.
  • Tercih işlemleri, 2 Ağustos 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Tercih süresi uzatılmayacaktır. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları bölümü (2 kısım halinde düzenlenmiştir) mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

Adaylar 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu Aşağıdaki Linkten İndirebilirler:

[]2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu


Tablo-3 : Ön Lisans Programları, Meslek Yüksekokulları, Sınavsız Geçiş, YGS Puan, Kontenjan,Başarı Sıralarını Aşağıdaki Linkten İndirebilirsiniz

[]Tablo-3: 2016 Ön Lisans Programları Excel Dosyası


Tablo-4 : Lisans Programları, 4-6 Yıllık Yüksekoöğretim Programları, Kontenjan, Başarı Sıralarını Aşağıdaki Linkten İndirebilirsiniz

[]Tablo-4: 2016 Lisans Programları Excel Dosyası




2016 LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sonuçlarına göre girebileceğiniz bölümleri görebilmek, tercihlerde doğru karar verebilmek için aşağıdaki Ön lisans (2 yıllık) ve Lisans(4-6 Yıllık), 2016 ÖSYS kılavuzu verilerine göre güncellenmiş tercih robotlarımızı kullanabilirsiniz: