Back to Top Anasayfa

2019-2020 Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs/Kredi Başvuruları Başladı, KYK Burs-Kredi Başvuruları için son tarih 21 Ekim

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü tarafından 15 Ekim 2019 tarihinde yayınlanan, "KYK Burs/Kredi Başvuruları Başladı" başlıklı duyurusunda, "21 Ekim Pazartesi günü saat 23.59’a kadar devam edecek olan başvurular, e-Devlet üzerinden alınacak. Bütün öğrencilerin e-Devlet’teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyor. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek." şeklinde bir açıklama yapılmıştır.


Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan duyuruda aşağıdaki başvurular yapılabileceği belirtilmiştir:

BAŞVURU SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Burs / Kredi başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından Kamu kurum ve kuruluşları nezdinde araştırılacaktır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde burs / kredi hakkınız iptal edilecektir.

Başvuruda belirtilmiş olan öğrenim bilgileri Yükseköğretim Kurulu YÖKSİS sisteminden kontrol edilecektir. YÖKSİS'te kaydı bulunmayan öğrencilerin başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.

  • İnteraktif başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyiniz.
  • Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan; burs / kredi almanızı engeller.
  • Bekar öğrenciler anne ve/veya babasına, evli öğrenciler ise eşlerine ait aylık net gelirini tam ve doğru olarak yazmalıdır.
  • Burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilere ait bilgiler www.kyk.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Ayrıca adrese herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.
  • Kurumumuz tarafından yapılacak bilgilendirmeler e-posta ve SMS üzerinden olacağından e-posta ve cep telefonu numaralarının doğru, aktif ve güncel olması gerekmektedir.
  • Başvuru bitim tarihine kadar başvuru bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.
  • Bir öğrenci aynı anda hem burs hem kredi alamaz.
  • Başvuru sonuçları açıklandıktan sonra 15 yaş altı öğrencilerin velisiyle birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü/Yurt Müdürlüğü'ne giderek taahhütname onayı yapmaları gerekmektedir. Taahhütname onayı yapmayan öğrencilere (öncelikleri olsa dahi) ödeme yapılmaz.

ÖZEL DURUMU OLAN ÖĞRENCİLER

Başvuru yapan ve özel duruma sahip öğrencilerin özel durumuna ait belge asıllarının (Şehit Kardeşi/Çocuğu olduğuna dair belge, Gazi/Gazi Çocuğu olduğuna dair belge) 31 EKİM 2019 tarihine kadar Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne gelmiş olması gerekmektedir.

Özel durum belgesinde, başvuru yapan öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık Numarasının belirtilmiş olması gerekmektedir.

1 Şehit bekar ise kardeşi / Şehit evli ise çocuğu / Gazi bekar ise kendisi, evli ise çocukları

İSTENEN BELGELER: İlgili kurumdan alınacak belge (SGK, Genel Kurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı v.b.)


2 Sağlık Kurulu raporu ile %40 ve üzeri engelli olduğuna ilişkin rapor sahibi olanlar (Sağlık Kurulu Raporu, başvuru yapan öğrenciye ait olmalıdır. %40'ın altındaki raporlar özel durum kapsamında değildir.)

İSTENEN BELGELER: Belge göndermenize gerek yoktur. Sağlık raporlarına ilişkin veriler T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Ulusal Engelliler Veri Bankası ve e-Rapor Sistemi üzerinden teyit edilmektedir. Sağlık raporu bilginiz sistemde kayıtlı olmalıdır. Kayıtlı değil ise Sağlık Kurulu Raporu aldığınız hastane ile görüşerek rapor bilginizi Ulusal Engelliler Veri Bankası'na kaydettiriniz. Raporunuz "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" gereğince alınmış olan %40 ve üzerinde engelli olduğunuza dair Sağlık Kurulu Raporu olmalıdır. (e-Rapor sistemi üzerinden almış olduğunuz sağlık raporlarını e-Devlet Kapısı üzerinden kontrol ediniz.)


3 Anne ve babası vefat etmiş olanlar

İSTENEN BELGELER: T.C. İçişleri Bakanlığı MERNİS sisteminden teyit edilmektedir. Belge göndermenize gerek yoktur.


4 Lise ve dengi öğrenimlerini T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında / sevgi evlerinde barınarak tamamlayanlar, 5395 Sayılı Kanuna göre koruma altına alınan öğrenciler

İSTENEN BELGELER: T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından teyit edilmektedir. Belge göndermenize gerek yoktur.


5 Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar

İSTENEN BELGELER: Darüşşafaka Lisesi' nden teyit edilmektedir. Belge göndermenize gerek yoktur.


6 “Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre “Milli Sporcu Belgesi” almış (amatör milli) yüksek öğretim öğrencilerinden T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından milliliği teyit edilen öğrenciler (Doping yaptığı ilgili Kurum tarafından bildirilenler hariç)

İSTENEN BELGELER: Milli futbolcular Türkiye Futbol Federasyonu'ndan, diğer Milli sporcular T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nden teyit edilmektedir. Belge gönderilmesine gerek yoktur.


7 2019-2020 öğretim yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca yapılan Alan Yeterlilik Testi (AYT) sonucuna göre sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil alanında ham puan bazında ilk 100'e giren öğrenciler

İSTENEN BELGELER: ÖSYM den teyit edilmektedir.


BURS VE KREDİ İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü
Kredi Dairesi Başkanlığı
Söğütözü Mah. 2176 Sokak No:25 ÇANKAYA/ANKARA
KİM (Kyk İletişim Merkezi) numarası: 444 19 61
Detaylı bilgi için tıklayınız.


Başvuru yapmak için veya yapmış olduğunuz başvuru bilgilerini değiştirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz..

2019–2020 ÖĞRETİM YILI 15 YAŞ ALTI ÖNLİSANS / LİSANS, YÜKSEK LİSANS, DOKTORA ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS/KREDİ BAŞVURUSU