Back to Top Anasayfa

2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu Yayınlandı

15-16 Haziran 2019'da yapılan YKS 1.Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), YKS 2.Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve YKS 3.Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) sınavları sonunda ÖSYM web sitesinde adayların merakla beklediği;
2019-YKS Yükseköğretim Programları (Lisans ve Önlisans Programları) Kontenjanları, Taban Puanlar, Başarı Sıralarını içeren "2019-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu" yayınlandı.


ÖSYM web sitesinde yapılan duyuruda;
"2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 20 Haziran-1 Temmuz 2019 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir." ifadeleri yer almıştır.


2019 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU'na aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

2019 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu İncele

2019-YKS Yükseköğretim Lisans Programları, Kontenjanları, En Küçük (Taban) Puanlar, Başarı Sıralarını içeren TABLO-4'ü aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

2019 YKS Yükseköğretim Lisans Programları için TABLO-4 (EXCEL)

2019-YKS Yükseköğretim Ön Lisans Programları, Kontenjanları, En Küçük (Taban) Puanlar, Başarı Sıralarını içeren TABLO-3'ü aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

2019 YKS Yükseköğretim Ön Lisans Programları için TABLO-3 (EXCEL)