Back to Top Anasayfa

MEB Uzaktan Eğitimin 31 Mayıs'a kadar uzatıldığını açıkladı. Okullar 1 Haziran'da açılabilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) web sitesinde, 29 Nisan 2020 itibari ile yer alan "UZAKTAN EĞİTİM 31 MAYIS'A KADAR DEVAM EDECEK" başlıklı haberde, Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK konuya açıklık getirdi.
"Okullar ne zaman açılacak?", "Tatil uzatıldı mı?", "Haziranda okullarda ders yapılacak mı?", "Yazın telafi eğitimi yapılacak mı?" gibi soruların cevapları merak ediliyordu. İşte açıklamalardan bazı satır başları:


Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve kabine toplantısında ortaya çıkan görüşler çerçevesinde, uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam etmesinin kararlaştırıldığını bildirdi. Selçuk, Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.


Dünya ülkelerinin birçoğundan daha kısa sürede uzaktan eğitime geçme kararı alındı

Hastalıkla mücadele kapsamında aldıkları tüm kararları milletle paylaştıklarını, bunun şeffaf biçimde devam edeceğini belirten Bakan Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde, Avrupa'nın birçok ülkesinin nüfusundan daha fazla öğrencinin ve yaklaşık 1 milyon öğretmenin bulunduğunu hatırlattı.
Çalışmalarımızı en ince ayrıntısına kadar planlıyoruz. Salgının başladığı tarihten itibaren dünya ülkelerinin birçoğundan daha kısa sürede uzaktan eğitime geçme kararı almış olmanın da faydalarını şimdiden görüyoruz. Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda ve Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde kabine toplantısında ortaya çıkan görüşler çerçevesinde uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır. Şu an çocuklarımızın en güvende olacakları yer evleri. Hepimizin elden bırakmayacağı yegane şey tedbir ve birbirimize göstereceğimiz sabır, anlayış ve dikkat.


Uzaktan eğitim şu anda tek seçenek

Uzaktan eğitimin şu anda eldeki tek seçenek olduğunun altını çizen Selçuk, "Biz, onu sımsıkı tuttuk ve çocuklarımız bu süreçte öğrenme kaybı yaşamasınlar, okuldan, eğitimden kopmasınlar, telafi eğitiminin zeminini sağlam atsınlar diye 100 binlerce öğretmenimizle tüm enerjimizi oraya vererek uzaktan eğitim üzerinde çalışmaya devam ediyoruz." diye konuştu.
Yüzlerce gönüllü öğretmenimiz ve teknisyenimiz uzaktan eğitim sürecinin başarı ile gerçekleşmesi için de gerçekten büyük bir gayret sarf ettiler. Bizim, uzaktan eğitimdeki temel amacımız çocuklarımızın eğitimden kopmaması, okullarından, sınıflarından, derslerinden soğumamaları. Bu konuyla ilgili aldığımız tedbirler de tümüyle hayata geçmiş vaziyette, her türlü hazırlığımız tamamlanmış durumda."


Sınavlara hazırlanan öğrencilerle ilgili

Bu süreçte en hassas oldukları konunun sınavlara hazırlanan öğrencilerin durumu olduğunu belirten Selçuk, tüm hazırlıklarını, öğrencilerin bulunduğu koşullar perspektifinde, etraflıca düşünerek yaptıklarını vurguladı.
Bakan Selçuk, 11 ve 12'nci sınıfta öğrenim gören öğrencilerin, EBA Akademik Destek Platformu'na yoğun talebi olduğu ifade ederek şu bilgileri paylaştı: "Bu, yapay zeka destekli öğretim sistemi öğrencilerimize kendi hızında ve sıfırdan alarak öğretme üstüne kurulu bir sistem. EBA Akademik Destek Platformu'na son birkaç gün içinde kayıt olan ve kullanan 11 ve 12'nci sınıf öğrencisi sayısının da 1 milyona yaklaştığını söyleyebilirim. 13 Nisan 2020 tarihinden itibaren EBA canlı sınıf uygulamasında ilk 15 günde ders sayısı 650 bini aştı. Bu derslerin sadece 150 bini ilk hafta yapıldı. İkinci hafta ise bu ders sayısı 500 bin oldu. Bu derslerin yaklaşık 200 bini ise hafta sonu yapılarak eğitime yeni bir zaman boyutu da kazandırmış olduk. Öğrencilerimiz EBA'yı kullanarak zaman kavramından bağımsız bir şekilde çalışmalarını sürdürebiliyorlar."


Meslek liselerinde yapılan Ar-Ge çalışmaları

Meslek liselerini oldukça önemsediklerinin altını çizen Selçuk, göreve geldikleri günden beri meslek liselerini güçlendirme gayreti içinde olduklarını vurguladı.
Meslek liselerinde yapılan Ar-Ge çalışmalarının, koronavirüs salgını sürecinde kendini gösterdiğine işaret eden Selçuk, "İzole numune alma ünitesinden koruyucu maskeye, el dezenfektanlarından maske üreten makinelere kadar henüz adını saymadığım farklı birçok cihaz ve malzemeyi de üretmeyi başardılar. Bu konuda emeği geçen ekip arkadaşlarıma ve gönüllü çalışan tüm yöneticilerimize, öğretmenlerimize teşekkürlerimi milletim adına sunarım." dedi.


UZAKTAN EĞİTİM 31 MAYIS'A UZATILDI (BAKAN SELÇUK'UN AÇIKLAMALARININ TAMAMI - PDF )

Kaynak:

https://meb.gov.tr/