Back to Top Anasayfa

2020 YKS Tercihleri Ne Zaman Başlıyor? YKS Tercih İşlemleri Hakkında. 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu

ÖSYM Başkanlığının, 28 Temmuz 2020 tarihli , "2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS): Tercih İşlemleri" başlıklı duyurusunda 2020 YKS tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağı ve YKS üniversite tercihlerinin nasıl yapılacağı hakkında bilgiler yer almaktadır. Ayrıca "2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu" erişime sunulmuştur.


2020-YKS tercih işlemleri, 06 Ağustos 2020 tarihinde başlayacaktır. Adaylar tercihlerini, 06-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.


Adaylar, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. 'Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü' mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.


Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.


2020 YKS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU (28.07.2020)

2020 YKS Yükseköğretim Programları, Kontenjanlar, Taban Puanlar, Başarı Sıraları gibi bilgilerin yer aldığı kılavuzu aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz

2020 YKS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZUNU İNDİR

2020-YKS TABLO-3 (ÖN LİSANS PROGRAMLARI - TYT)

2020-YKS Ön Lisans , TYT ile öğrenci alan 2-3 yıllık, yükseköğretim programlarının yer aldığı excel tablosunu (Tablo-3) aşağıdaki bağlantıdan edinebilirsiniz.

TABLO-3 (ÖN LİSANS PROGRAMLARI) EXCEL İNDİR

2020-YKS TABLO-4 (LİSANS PROGRAMLARI - TYT, SAY, SÖZ, EA, DİL)

2020-YKS Lisans , TYT, SAY, SÖZ, EA, DİL ile öğrenci alan 4-6 yıllık, yükseköğretim programlarının yer aldığı excel tablosunu (Tablo-4) aşağıdaki bağlantıdan edinebilirsiniz.

TABLO-4 (LİSANS PROGRAMLARI) EXCEL İNDİR

GENÇ TERCİH KULLANICILARI İÇİN ROBOTLARIMIZ GÜNCELLENDİ

ÖSYM'nin yayınladığı son kılavuza göre güncellenen Lisans ve Ön Lisans tercih robotlarımız değerli kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur

Genç Tercih 2020 Ön Lisans Robotu Genç Tercih 2020 Lisans Robotu


Kaynak:

http://www.osym.gov.tr