2014 DGS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
2014 DGS Ek Yerleştirmede En Büyük ve En Küçük (Taban) Puanlar

 

2014 DGS Ek Yerleştirmeler Sonucunu Öğren. Dikey Geçiş Sınavı (DGS 2014) Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı. 2014 DGS ek Yerleştirmeler. 2014 DGS ek yerleştirme sonuçlarına göre taban puanlarını öğren. dikey geçiş sınavı (2014 dGS) ek yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler...

 

5 Kasım 2014 tarihli ÖSYM'nin " 2014 Dikey Geçiş Sınavı (DGS): Ek Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması" duyurusuna göre;

2014-DGS sonuçlarına göre; tercih yapan adayların yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Ek yerleştirme sonuçları, 5 Kasım 2014 tarihinde saat 14.40'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.  

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili Üniversite tarafından 10-14 Kasım 2014 tarihlerinde yapılacaktır. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir. 

  • 2014 DGS Ek Yerleştirmelere 35.922 aday tercih yapmıştır.
  • 2014 DGS Ek Yerleştirmeler Kontenjan Sayısı 13.454 olarak belirlenmiştir.
  • 2014 DGS Ek Yerleştirmeler Tercihlerinde Yerleşen Aday Sayısı 6.260 kişidir.
  • 2014 DGS Ek Yerleştirmeler Tercihlerinde Boş Kalan Kontenjan Sayısı 7.194 dür.

2014 DGS Ek Yerleştirme Sonucunu Öğren...

2014 DGS Ek Yerleştirme Sonucunda En Büyük(Tavan) ve En Küçük (Taban) Puanlar...

Genç Tercih © 2012. Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Sitemiz kullanıcılara güncel bilgileri basit ve pratik bir şekilde ve hiç bir koşul getirmeden ve ücret talep etmeden sunmak için hizmet vermektedir. Bu sitede (www.genctercih.com) verilen tüm bilgiler, dokümanlar ve haberlerin azda olsa eksik, yanlış, öznel ve / veya güncel olmama ihtimalleri vardır. Siteyi kullanan herkesin bu durumların farkında olması ve nihai kararlarını verip işlemlerini yaparken bu durumu göz önünde bulundurmaları önemle rica olunur. Kullanıcı ve adayların nihai kararlarında ve işlemlerinde YÖK, ÖSYM, MEB vb. resmi kurumların kaynaklarından ilk elden faydalanmaları ve bilgileri kontrol etmeleri tavsiye olunur. Site doğabilecek yanlış anlamalardan ve yanlışlıklardan dolayı sorumluluk kabul etmez. Site tüm kullanıcıların bu uyarıları okumuş olduklarını kabul eder.

MEVLANA ÇAKIRAL, televizyon kıskacında çocuk