2014 Yılı Üniversite Ek Tercihler Ek Yerleştirmeler Başlıyor

 

2014 yılı üniversite ek yerleştirme tercihleri başlıyor. Üniversite ÖSYS ek yerleştirme başvuruları başlayacak. 2014 Üniversitelere ek yerleştirmeler ne zaman başlıyor? ÖSYS ek yerleştirme başvuruları ne zaman? 2014-ÖSYS Ek Yerleştirme : Başvurular. Üniversiteler için 2014 ek tercihler ne zaman yapılacak? Ek tercih dönemi ne zaman başlayacak? Ek yerleştirmeler için başvuru tarihleri.

 

ÖSYM'NİN http://www.osym.gov.tr/ web sitesinden yapılan 15 Eylül 2014 tarihli "2014-ÖSYS Ek Yerleştirme : Başvurular" başlıklı duyuruda; 2014-2015 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan ve yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, 2014-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacağı belirtilmektedir.

2014-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihleri, 18-25 Eylül 2014 tarihleri arasında internet üzerinden bireysel olarak adaylar tarafından yapılabilecektir. Başvuru merkezlerinden/ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler işleme alınacaktır.

Ek yerleştirme için tercih ücreti 10,00 TL olacaktır. Tercih işleminden önce bu ücretin yatırılmış olması gerekmektedir. Adaylar ek yerleştirme tercih ücretini,

  • T.C. Ziraat Bankası  ATM ve İnternet bankacılığı,
  • T. Halk Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı,
  • Akbank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı 
  • Türk Ekonomi Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı,
  • DenizBank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı,
  • Tüm PTT İş Yerleri aracılığıyla yatırabileceklerdir.
  • Ek Yerleştirme tercih ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Ek yerleştirme işlemleri, 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

2014 ÖSYS Ek Yerleştirme Tercihleri Kılavuzunu (15.09.2014) İndir...

 

ÖSYS Ek Yerleştirme Tercihleri ile İlgili Diğer Başvuru Bilgileri, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları

Genç Tercih © 2012. Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Sitemiz kullanıcılara güncel bilgileri basit ve pratik bir şekilde ve hiç bir koşul getirmeden ve ücret talep etmeden sunmak için hizmet vermektedir. Bu sitede (www.genctercih.com) verilen tüm bilgiler, dokümanlar ve haberlerin azda olsa eksik, yanlış, öznel ve / veya güncel olmama ihtimalleri vardır. Siteyi kullanan herkesin bu durumların farkında olması ve nihai kararlarını verip işlemlerini yaparken bu durumu göz önünde bulundurmaları önemle rica olunur. Kullanıcı ve adayların nihai kararlarında ve işlemlerinde YÖK, ÖSYM, MEB vb. resmi kurumların kaynaklarından ilk elden faydalanmaları ve bilgileri kontrol etmeleri tavsiye olunur. Site doğabilecek yanlış anlamalardan ve yanlışlıklardan dolayı sorumluluk kabul etmez. Site tüm kullanıcıların bu uyarıları okumuş olduklarını kabul eder.

MEVLANA ÇAKIRAL, televizyon kıskacında çocuk