ÖĞRETMENLERİN 2014 YAZ TATİLİ İL İÇİ VE İLLER ARASI ÖZÜR DURUMU YER DEĞİŞTİRMESİ

 

2014 ÖZÜR DURUMU ÖĞRETMEN ATAMASI, 2014 İL İÇİ VE İLLER ARASI YAZ DÖNEMİ ÖĞRETMEN ATAMALARI, YAZ TATİLİ 2014 ÖZÜR DURUMU ÖĞRETMEN TAYİNLERİ,ÖĞRETMENLERİN 2014 YAZ TATİLİ İL İÇİ VE İLLER ARASI ÖZÜR DURUMU YER DEĞİŞTİRMESİ, 2014 YAZ TATİLİ ÖZÜR DURUMU ÖĞRETMEN YER DEĞİŞTİRME DUYURUSU

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmenlerin 2014 Yaz Tatili İl İçi ve İller Arası Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirmeler ile iligili duyurusunda; "Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin il içi ve iller arasında sağlık ve eş durumu özrü ile genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı yer değişiklikleri, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde aşağıdaki gibi yapılacaktır." ifadesi yer almıştır.

Duyurunun devamı aşağıdaki şekilde yer almıştır:

1. 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 37'nci maddesinin dokuzuncu fıkrası kapsamındakiler hariç olmak üzere, alanlar itibarıyla norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarının tamamı, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilerek öğretmenlerin tercihlerine açılacak ve yer değiştirmeler bilgisayar ortamında hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır.

2. Öğretmenlerin hizmet puanının hesabında başvuruların son günü; hizmet süresinin hesabında ise 30 Eylül 2014 tarihi esas alınacaktır.

3. Başvuru yapacak öğretmenlerde, sağlık durumu özrüne bağlı yer değiştirmeler hariç, Devlet memurluğu ve öğretmenliğin her ikisinde de adaylıklarının kaldırılmış veya 30 Eylül 2014 tarihi itibarıyla kaldırılabilecek durumda olması şartı aranacaktır.

4. İlk atama kapsamında açıktan, kurumlar arası naklen atananlar ile öğretmenlikten ayrıldıktan sonra açıktan ya da kurumlar arası yeniden atama kapsamında atananlardan, sağlık durumu özrüne bağlı yer değiştirmeler hariç, 30 Eylül 2014 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 1 (bir) yıl süreyle öğretmenlik yapmış olanlar, özür durumuna bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir.

5. Talebi halinde, sağlık durumu özrü ya da genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı olarak yer değiştirme başvurusu uygun bulunan öğretmenin eşinin yer değişikliği başvurusu birlikte değerlendirilecektir.

6. Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki MEBBİS Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecektir. Başvuru formu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacak ve bir örneği öğretmene verilecektir.

....................................................................................

DUYURUNUN TAMAMINI PDF OLARAK İNDİRİN...

 

    ÖĞRETMEN ÖZÜR DURUMUNA BAĞLI İL İÇİ VE İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ
  • I.AŞAMA: Başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci 11-15 Ağustos 2014
  • II.AŞAMA: Tercihlerin yapılması ve onay süreci 20-26 Ağustos 2014
  • III.AŞAMA: Atamalar 29 Ağustos 2014 Tebligat ve ilişik kesme işlemleri 01 Eylül 2014'ten itibaren
  • IV.AŞAMA: İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

27.07.2014 | 08:00

Genç Tercih © 2012. Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Sitemiz kullanıcılara güncel bilgileri basit ve pratik bir şekilde ve hiç bir koşul getirmeden ve ücret talep etmeden sunmak için hizmet vermektedir. Bu sitede (www.genctercih.com) verilen tüm bilgiler, dokümanlar ve haberlerin azda olsa eksik, yanlış, öznel ve / veya güncel olmama ihtimalleri vardır. Siteyi kullanan herkesin bu durumların farkında olması ve nihai kararlarını verip işlemlerini yaparken bu durumu göz önünde bulundurmaları önemle rica olunur. Kullanıcı ve adayların nihai kararlarında ve işlemlerinde YÖK, ÖSYM, MEB vb. resmi kurumların kaynaklarından ilk elden faydalanmaları ve bilgileri kontrol etmeleri tavsiye olunur. Site doğabilecek yanlış anlamalardan ve yanlışlıklardan dolayı sorumluluk kabul etmez. Site tüm kullanıcıların bu uyarıları okumuş olduklarını kabul eder.

MEVLANA ÇAKIRAL, televizyon kıskacında çocuk