2015 YGS Sınavının Sonuçları Belli Oldu

YGS Sayısal Veriler

YGS 2015 Soru Kitapçıkları

 

2015 YGS Sınavının sonuçları yayınlandı. YGS sınavında aldığınız puanınız kaç. 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2015 YGS) puanım ne kadar? YGS 2015 soru kitapçıkları, cevapların %20'si erişime açıldı. 2015 YGS sınavı kaç kişi katıldı, barajı geçenler, sayısal bilgiler...2015 YGS sonucunu öğren. YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6 puanlarınızı öğrenin. 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavının (2015-YGS) Değerlendirilmesi ve Sonuç Açıklama.

 

15 Mart 2015 Pazar günü gerçekleştirilen 2015 YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) sınavı değerlendirmesi yapıldı ve sonuçlar ÖSYM web sitesinde https://sonuc.osym.gov.tr adresinde adaylara açıklandı. Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2015-YGS) girerek sonuçlarını bekleyen 1.987.484 aday ve ailelerinin heyecanlı bekleyişini en kısa sürede bitirebilmek amacıyla tüm ÖSYM personeli, sınavın yapıldığı tarihten bu yana büyük bir özveri ile çalışarak sınav sonuçlarını 19 Mart 2015 tarihinde açıklama aşamasına getirmiştir. ÖSYM'nin duyurusunda aşağıdaki bilgilere yer verilmiştir:

Yaklaşık 6 ay boyunca, sınavda sorulacak soruların oluşturulmasından, sınav sonrasında sonuçların açıklanmasına kadar geçen süre içerisinde  her anı dakika dakika planlanmış olan bu süreç hak ve adalet ölçüsünde, sorunsuz ve büyük bir başarı ile planlandığı gibi tamamlanmış ve değerlendirme süreci sonlandırılmıştır.  Her cevap kâğıdı optik okuyucularda iki kere okunmuş ve kontrol edilmiştir. Adaylarımız, toplam 171 sınav merkezinde, 7.031 sınav binasında, 109 bin 393 sınav salonunda, 314 bin 816 sınav görevlisinin nezaretinde 160 dakika boyunca  bilgilerini cevap kâğıtlarına işaretlemişlerdir. Sınavın başarı ile sonuçlandırılmasında tüm adaylarımızın, velilerimizin, vatandaşlarımızın, medya mensuplarının anlayışları ve yapıcı tutumları büyük önem arz etmiştir.

Bu kapsamda; adaylar, 2015-YGS sonuçlarını; 19 Mart 2015 saat 13:.00’den itibaren; 
https://sonuc.osym.gov.tr
 İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. 2015-YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Sınava giren adayların cevap kâğıtları daha sonra erişimlerine açılacaktır. Adaylar, soru kitapçıkları, cevap kâğıtları ve cevap anahtarlarına, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.trİnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir.

 

2015 YGS Sonucunu Öğren...

 

2015 YGS'ye Dair Sayısal Veriler...

2015 YGS Soru Kitapçığı, Sınavda Yer Alan Soruların %20'si (32 soru)...

 

Genç Tercih © 2012. Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Sitemiz kullanıcılara güncel bilgileri basit ve pratik bir şekilde ve hiç bir koşul getirmeden ve ücret talep etmeden sunmak için hizmet vermektedir. Bu sitede (www.genctercih.com) verilen tüm bilgiler, dokümanlar ve haberlerin azda olsa eksik, yanlış, öznel ve / veya güncel olmama ihtimalleri vardır. Siteyi kullanan herkesin bu durumların farkında olması ve nihai kararlarını verip işlemlerini yaparken bu durumu göz önünde bulundurmaları önemle rica olunur. Kullanıcı ve adayların nihai kararlarında ve işlemlerinde YÖK, ÖSYM, MEB vb. resmi kurumların kaynaklarından ilk elden faydalanmaları ve bilgileri kontrol etmeleri tavsiye olunur. Site doğabilecek yanlış anlamalardan ve yanlışlıklardan dolayı sorumluluk kabul etmez. Site tüm kullanıcıların bu uyarıları okumuş olduklarını kabul eder.

MEVLANA ÇAKIRAL, televizyon kıskacında çocuk